Změna na sociálce 2019

16.03.2019 13:03

Vážení,

abchom se nenudili, vymysleli si na nás změnu na sociálce. Po letech zavedené praxe se mění datum splatnosti zálohy na sociálku.

 

Praxe dosud (tj. do konce roku 2018):

záloha na sociálku je splatná vždy od 1. do 20. dne následujícího měsíce, tj. prosinec se platil v lednu

 

NOVÁ SPLATNOST (tj. od ledna 2019):

záloha na sociálku je splatná vždy od 1. dne do posledního dne daného měsíce, tj. leden bude splatný v lednu

 

PŘECHOD na nový systém:

abyste nemuseli v lednu platit dvě zálohy, není potřeba zálohu za prosinec platit (máte-li nastavené trvalé příkazy, není potřeba je měnit), ALE tato platba Vám bude chybět při podání přehledu, takže všichni, kteří platí minimální platbu, budou při podání přehledu příští rok doplácet, tj. zdvojí se Vám platba v dubnu.

Kdo chce, může si počkat, kdo nechce, může v prosinci v termínu 21.12. - 31.12. zaplatit jednu zálohu navíc. Pozor!!!, v žádném případě neplatťe dřív, platba by se Vám chybně započetla na listopad! (Minimální výše platby je daná, ale maximální výše je víceméně na Vašem rozhodnutí, proto když zaplatíte dříve než 21.12., dobrovolně si tím zvyšujete platbu za listopad).

 

A předem upozorňuji, že od příštího roku se výrazně změní minimální platba. Nově se bude platit 2.388 Kč, ale pro ty kdo již platí, se tato částka mění až od podání přehledu.

 

https://www.cssz.cz/cz/o-cssz/informace/media/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-2018/181105-podnikatele-zbystrete-pravidla-pro-platbu-pojistneho-se-od-pristiho-roku-zmeni.htm

—————

Zpět